Pokerstars Aurora graphics freeze !

D

dachi

Rising Star
Joined
Sep 25, 2021
Total posts
4
Hey guys , pokerstars updated the soft 2 days ago and the players aren't able to
switch back to the old design via backup files trick. Now we are forced to play on aurora
graphics. I would've get used to it , if not one big, fatal problem. Everytime when i open
a tournament table , the soft freezes. I have a strong pc though. Am I the only one who has
such kind of problem? Or if not , do you have a solution for that.:)
 
Zapahlohotrona

Zapahlohotrona

Visionary
Joined
May 4, 2021
Total posts
562
I still play with the old engine, I have no idea how I will play with the Aurora on my old computer.
 
akmost

akmost

Rising Star
Loyaler
Joined
Feb 2, 2017
Total posts
1,867
Awards
2
GR
I used to use the LegacyPokerTable=1 trick but I updated the software and I am not able to use this trick anymore. The positive thing is that PS made the new engine lighter and I can play several tables without lagging. When they first released the new engine I had terrible lag issues in one single table. I play on a laptop , not very strong and I have no problem though.(i5 5200U , 8GB ram with internal GPU).

I don't know what's wrong with your client since you are telling that your PC is strong. Maybe you should lower the graphics etc???

I liked the older engine much more , it was so smooth , I wish they could give the option to choose between the two at some point again.
 
R

Ron112355

Legend
Loyaler
Joined
Oct 27, 2020
Total posts
1,562
Awards
26
CA
Hey guys , Pokerstars updated the soft 2 days ago and the players aren't able to
switch back to the old design via backup files trick. Now we are forced to play on aurora
graphics. I would've get used to it , if not one big, fatal problem. Everytime when i open
a tournament table , the soft freezes. I have a strong pc though. Am I the only one who has
such kind of problem? Or if not , do you have a solution for that.:)


In settings go to Table Appearance, drop down menus click on animation to disable Aurora Graphics
Capture
 
najisami

najisami

Visionary
Joined
Aug 11, 2014
Total posts
809
Awards
3
Hey guys , Pokerstars updated the soft 2 days ago and the players aren't able to
switch back to the old design via backup files trick. Now we are forced to play on aurora
graphics. I would've get used to it , if not one big, fatal problem. Everytime when i open
a tournament table , the soft freezes. I have a strong pc though. Am I the only one who has
such kind of problem? Or if not , do you have a solution for that.:)

It's been already a while that people are complaining about that Aurora and PS responsible staff is ignoring the issue.
Thankfully, they let you disable or minimize some of Aurora fonctions in Settings --> Animations. But the problem is that the settings go back to default every time they update the software and you'd have to do it again.
 
D

dachi

Rising Star
Joined
Sep 25, 2021
Total posts
4
Pokerstars Aurora graphics table freeze solved !!

Hello again guys. I have a great news for those who have table freezing problem
with pokerstars aurora graphics. Today I found the solution. If you are experiencing
such kind of problem , apparently you have an amd graphics card - catalyst. The thing
is that old Amd graphics card (Radeon HD 5xxx , 6xxx , 7xxx , 8xxx ) have to types of drivers: Catalyst and Crimson. Aurora graphics don't get on well with catalyst , that's why the soft crashes after several moves after logging in the lobby. During installation ,Windows 7/8/10 automatically installs Catalyst drivers. All you have to do is to find out which model of Amd Radeon you have, delete Catalyst driver and install Crimson. This worked for me. Hope the post will be helpful for you , since returning to old pokerstars is impossible
 
DaveE

DaveE

Legend
Champion
Joined
Mar 8, 2007
Total posts
14,181
Awards
23
CA
I had to buy a new (well used, but new to me:)) laptop to be able to play there without worries.
 
acidburnfx

acidburnfx

Senior apprentice
Loyaler
Joined
May 18, 2013
Total posts
3,928
Awards
15
BR
I used to use the LegacyPokerTable=1 trick but I updated the software and I am not able to use this trick anymore. The positive thing is that PS made the new engine lighter and I can play several tables without lagging. When they first released the new engine I had terrible lag issues in one single table. I play on a laptop , not very strong and I have no problem though.(i5 5200U , 8GB ram with internal GPU).

I don't know what's wrong with your client since you are telling that your PC is strong. Maybe you should lower the graphics etc???

I liked the older engine much more , it was so smooth , I wish they could give the option to choose between the two at some point again.

I'm with the this same problem! I was also using this method and liked the previous version. I think they should have more consideration and maybe offer a "light version" to attend to all users.
 
akmost

akmost

Rising Star
Loyaler
Joined
Feb 2, 2017
Total posts
1,867
Awards
2
GR
I'm with the this same problem! I was also using this method and liked the previous version. I think they should have more consideration and maybe offer a "light version" to attend to all users.


Yes I totally agree with you , wish they will do it.
The main problem though is not for the people who play only on PS - I mean only on one poker site- Ok the new graphics engine has become lighter compared to the very beginning. The real ''problem'' is for those who play simultaneously on many sites. For example GG and ACR are super CPU consuming. Guys we just want to play some cards we are not gamers , we don't want 4K graphics and eye catching visuals :D
 
MishkaZL

MishkaZL

Legend
Joined
Dec 1, 2018
Total posts
1,570
Awards
1
UA
I just disabled this feature in the settings. It seems to me that this update is of no real use.
 
nairolph87

nairolph87

Legend
Joined
Oct 26, 2019
Total posts
1,235
Awards
1
I play on a very low level laptop and i have everything disabled plus aurora graphics on low. Works fine for me, not a lot of issues when playing up to 4 tables.

Try to use carbon light theme :)
 
antonis32123

antonis32123

Legend
Loyaler
Joined
Dec 25, 2014
Total posts
5,107
Awards
19
I disabled Aurora graphics , no need of them fore , my old laptop was not strong enough to play with these graphics , many times it got slower and slower .
 
V

valeski 28

Legend
Joined
Sep 22, 2014
Total posts
1,756
Awards
2
Good afternoon.Well , with the new laptop I bought some months ago, I don´t have the problems I had with the old one.but I try not to play in several sites at once.It is impossible on weekends,though.But , as many members say, it would be better with old version.
 
nairolph87

nairolph87

Legend
Joined
Oct 26, 2019
Total posts
1,235
Awards
1
I disabled Aurora graphics , no need of them fore , my old laptop was not strong enough to play with these graphics , many times it got slower and slower .
You can not disable them. Aurora is now mandatory
 
ADRI7HO

ADRI7HO

On the road...
Loyaler
Joined
May 6, 2020
Total posts
4,104
Awards
2
I liked the old version better too. It’s with this version of Aurora that the table freezes for me too, and sometimes it stumbles.
So not very good.
 
R

Rafael_rg84

Rising Star
Joined
Jan 13, 2019
Total posts
1
Works for me! Thanks.

Hello again guys. I have a great news for those who have table freezing problem
with pokerstars aurora graphics. Today I found the solution. If you are experiencing
such kind of problem , apparently you have an amd graphics card - catalyst. The thing
is that old Amd graphics card (Radeon HD 5xxx , 6xxx , 7xxx , 8xxx ) have to types of drivers: Catalyst and Crimson. Aurora graphics don't get on well with catalyst , that's why the soft crashes after several moves after logging in the lobby. During installation ,Windows 7/8/10 automatically installs Catalyst drivers. All you have to do is to find out which model of Amd Radeon you have, delete Catalyst driver and install Crimson. This worked for me. Hope the post will be helpful for you , since returning to old pokerstars is impossible


Works to me!!
 
acidburnfx

acidburnfx

Senior apprentice
Loyaler
Joined
May 18, 2013
Total posts
3,928
Awards
15
BR
You can not disable them. Aurora is now mandatory

You're right! I received this message today: "Aurora is now our default graphics engine, the old desktop technology has been disabled and unfortunately it is not possible to disable it."
 
nairolph87

nairolph87

Legend
Joined
Oct 26, 2019
Total posts
1,235
Awards
1
You're right! I received this message today: "Aurora is now our default graphics engine, the old desktop technology has been disabled and unfortunately it is not possible to disable it."
Hello my friend. I think they sent out messages like that long ago when it still was possible to go back to the old engine. However im pretty sure now its no more possible.

Sucks since its a very bad change
 
C

cheeeer

Visionary
Joined
Apr 18, 2017
Total posts
960
Awards
6
Lucky you. I can't log in because they ask PIN which is sent to blocked e-mail. Does anyone remember e-mail of Pokerstars?
 
acidburnfx

acidburnfx

Senior apprentice
Loyaler
Joined
May 18, 2013
Total posts
3,928
Awards
15
BR
Lucky you. I can't log in because they ask PIN which is sent to blocked e-mail. Does anyone remember e-mail of Pokerstars?

I advise you to send it through the website contact: https://www.pokerstars.eu/help/ instead of directly by email: support@starsaccount.com

Choose any article and then go to:
- Feedback: "Did this article answer your question?" and click "No"
And go straight to the support area.
 
C

cheeeer

Visionary
Joined
Apr 18, 2017
Total posts
960
Awards
6
I advise you to send it through the website contact: https://www.pokerstars.eu/help/ instead of directly by email: support@starsaccount.com

Choose any article and then go to:
- Feedback: "Did this article answer your question?" and click "No"
And go straight to the support area.
Thank's! I guess it will be faster than through email.
 
PokerStars Reviews: Français, Nederlands, Deutsch, Dansk, Italiano, Español, Polski, Norsk, Português, Svenska - PokerStars Mobile - Deutsch Mobile - PS Casino
Top